[languagelinks]

Simpozion aniversar „150 de ani de tradiție” la Facultatea de Chimie

Loading Map....

Data
11/06/2014 - 14/06/2014

Locaţie
Facultatea de Chimie

Organizator


În perioada 11 – 14 iunie 2014, Facultatea de Chimie a Universităţii din Bucureşti marchează 150 de ani de la înfiinţarea Universității din București printr-o serie de evenimente aniversare. Simpozionul aniversar dedicat trecutului, prezentului şi viitorului Facultăţii de Chimie cuprinde următoarele evenimente:

11 iunie 2014 – Secţiune dedicată trecutului şi prezentului Facultăţii de Chimie. Programul poate fi accesat aici.

12 iunie 2014 - Secţiune dedicată absolvenţilor Facultăţii de Chimie. Programul poate fi accesat aici.

13 iunie 2014 - Secţiune dedicată elevilor şi studenţilor. Programul poate fi accesat aici.

14 iunie 2014 - Sesiune festivă a Şcolii Doctorale în Chimie a Universităţii din București. Programul poate fi consultat aici.

Aniversarea a 150 de ani de la înfiinţarea Universităţii din Bucureşti şi respectiv a Învăţământului Universitar de Chimieîn Bucureşti reprezintă un excelent prilej pentru a aduce un omagiu de preţuire şi gratitudine şcolii ce ne-a format şi celor ce au slujit-o cu credinţă şi deplină competenţă. Invăţământul universitar de chimie s-a realizat în ultimii 150 de ani în cadrul Facultăţii de Ştiinţe (1863 – 1948) şi în Facultatea de Chimie (1948 – în prezent) ambele din Universitatea Bucureşti. Acest învăţământ a fost slujit de profesori renumiţi, creatori de şcoală şi ştiinţă care, prin munca lor, au lăsat urme adânci şi sigure în ştiinţa chimică românească şi internaţională. Ei ne-au fost profesori, îndrumători, modele şi prieteni; noi urmandu-le drumul deschis, preluându-le invățăturile şi experienţa.

Simpozionul va fi organizat în sediul Facultăţii de Chimie (Bd. Regina Elisabeta, nr. 4-12).

Mai multe detalii pe site-ul se găsesc aici.

 


Facebook Iconfacebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
romaniaEnglish