[languagelinks]

A 54-a ediţie a Cursurilor de vară de limba română, de cultură şi civilizaţie românească la Universitatea din București

Loading Map....

Data
21/07/2014 - 03/08/2014

Locaţie
Universitatea din București

Organizator


Universitatea din Bucureşti organizează, în perioada 21 iulie – 3 august 2014, a 54-a ediţie a Cursurilor de vară de limba română, de cultură şi civilizaţie românească. Şcoala de Vară a Universităţii din Bucureşti reprezintă cea mai veche iniţiativă a unei universităţi româneşti de a promova limba şi cultura română în lume. De-a lungul a jumătate de secol, Cursurile de Vară ale Universităţii din Bucureşti şi-au câştigat un binemeritat prestigiu prin participarea a numeroase cadre didactice universitare din ţară şi străinătate, precum şi a unor distinşi academicieni, oameni de cultură, artişti. Manifestările anuale datează din anii ’60, când marele lingvist Alexandru Rosetti a inițiat acest demers la Sinaia, continuat vreme îndelungată de profesorul Boris Cazacu.

După experienţa reuşită din anii 2010 – 2013, în acest an, a 54-a ediţie a Cursurilor de Vară se va ţine din nou la Bucureşti, capitala României. Manifestările Şcolii de Vară vor avea o semnificaţie deosebită. Facultatea de Litere va găzdui pentru al patrulea an consecutiv cursurile, cea de-a 54-a ediție fiind integrată sărbătoririi a 150 de ani de la înfiinţarea Universităţii din Bucureşti, instituţie de învăţământ superior din România, loc de întâlnire al tradiţiei în educaţia, cercetarea şi cultura românească.

Gazda acestui eveniment anual este Bucureștiul, Capitala României. Atestat în 1469, orașul a cunoscut între cele două războaie mondiale o perioadă de înflorire pe plan arhitectural şi cultural, care i-a atras supranumele de „Micul Paris”. În prezent, oraşul are o populaţie de aproximativ 2.000.0000 de locuitori, fiind, din punct de vedere demografic, a şasea capitală din Uniunea Europeană. Plin de farmec, oraşul are clădiri cu arhitectură de epocă şi monumente istorice aflate sub patronajul UNESCO. De asemenea, Bucureștiul are o viaţă urbană modernă şi intensă: numeroase săli de concerte, teatre şi cinematografe, institute culturale, sute de restaurante şi cafenele, magazine moderne, parcuri, lacuri etc.

Pentru a vă înscrie la Cursurile de Vară ale Universităţii din Bucureşti, va trebui să completați formularul disponibil aici.

Cererile de înscriere la cursuri se pot depune până la 15 iunie 2014.

Taxa de participare la Cursurile de Vară de limba română ale Universităţii din Bucureşti este de 500 de euro.

Taxa de participare acoperă: înregistrarea participanţilor, cursuri de limbă, conferinţe, ateliere, 2 cocktail-uri, o mini-excursie -turul Bucureştiului cu vizitarea unor obiective culturale  de interes din şi din jurul Bucuteştiului , 2 excursii de o zi în week-end (cu prânzul asigurat), activităţile culturale incluse în program, manuale şi materiale auxiliare pentru cursuri, examenul final de atestare a competenţelor lingvistice.

Taxa de participare NU acoperă: cazarea, masa de prânz şi cina participanţilor, servicii adiţionale la hotel (minibar, room-service, telefoane, spălătorie etc.), transportul internaţional sau intern, taxa de viză (dacă este cazul). Costurile pentru cazare se achită direct către Hotelul SIQUA, în condiţiile stabilite în formularul de înregistrare.

Mai multe detalii găsiți aici.


Facebook Iconfacebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
romaniaEnglish