[languagelinks]

Conferința internațională „Filosofia și societatea actuală”

Loading Map....

Data
19/06/2014 - 20/06/2014

Locaţie
Sinaia

Organizator


Institutul Confucius din cadrul Universității din București organizează conferința internațională „Filosofia și societatea actuală” care va avea loc în perioada 19 – 20 iunie 2014, la Sinaia.

Fiind primul eveniment academic internațional organizat de către Institutul Confucius din Bucuresti, conferința urmăreste reunirea unor specialiști nu doar din domeniul sinologiei, ci și din alte domenii de studiu, interesați de identificarea unor punți de legătură la nivel ideatic si metodologic între filosofia occidentală si filosofia chineză, în contextul societății contemporane.

Această conferință poate fi un bun prilej pentru inițierea unui dialog fructuos, pe diverse teme de interes comun, care să conducă spre o mai bună cunoastere reciprocă între cultura română si cea chineză. Se urmăreste ca în cadrul dezbaterilor să fie evidențiate elementele de universalitate, dar si cele ce țin de specificul fiecărui spațiul cultural. Totodată, conferința îsi propune să răspundă la întrebarea în ce măsură pot valorile etice propuse de filosofia clasică chineză să ofere soluții pentru rezolvarea unor probleme acute în societatea modernă, în contextul globalizării. Cu precădere sistemul etic confucianist va fi supus evaluării din perspectiva intensificării rolului său în evoluția lumii contemporane.

Temele propuse pentru secțiunile conferinței sunt :

1. Filosofie si cultură

2. Tradiția filosofică si reflecția contemporană

3. Rolul filosofiei în România si în China în epoca actuală

Lucrările pot fi prezentate în limbile română, chineză sau engleză.

Cei intersați de participare sunt rugați să trimită titlul lucrării si un rezumat al lucrării de maximum 200 de cuvinte si 5 cuvinte-cheie, la adresele de e-mail: bailan_lb@yahoo.com sau mugur.zlotea@g.unibuc.ro

Termenul limită pentru înscriere este 31 martie 2014.

Lucrarea în formă finală trebuie trimisă până la data de 20 mai, în vederea asigurării traducerii ei în limba chineză.

Organizatorii vor acoperi costurile legate de cazare si masă, pe parcursul celor două zile de conferință, contravaloarea transportului fiind suportată de către participanți.


Facebook Iconfacebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
romaniaEnglish